dissabte, 6 de novembre del 2010

Pobre Saura, si el distret fos un mosso d'esquadra.

Rangel confirma que es va extraviar informació confidencial sobre la visita del papa a Barcelona

Trobats al carrer documents sobre el dispositiu policíac

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha confirmat que algú va perdre informació confidencial sobre el dispositiu policíac per a lavisita del papa Benet XVI ara fa un mes, després d'una reunió. Segons Rangel, aquesta pèrdua es va comunicar als superiors, de manera que es va canviar el dispositiu previst. La greu errada de seguretat s'ha sabut ara perquè un home va trobar el dossier amb la informació confidencial pel carrer.

En els documents hi ha noms, números de telèfon i adreces de correu electrònic d'alts càrrecs dels cossos de seguretat, entre molta més informació. La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha parlat, a RA1, de negligència: 'És evident que això és aquí perquè algú ha comès un acte negligent'. La policia espanyola i els mossos d'esquadra han anat a buscar avui al matí la documentació a RAC1. Per la seva banda, Rangel insisteix que no hi ha cap perill per a la seguretat, perquè es va canviar el dispositiu de seguretat.

Els documents, els va trobar un veí de Barcelona quan passejava el gos per la Via Augusta, entre Travessera de Gràcia i el carrer Lluís Antúnez. Tenen el segell del ministeri de l'Interior espanyol. En alguns es podia llegir com la Unitat Central de Protecció de la policia espanyola proposava quan havia d'entrar en funcionament el Centre de Coordinació Operativa i es detallaven les necessitats materials dels agents. En un altre document, un correu signat pel cap de la Secció de Seguretat Electrònic de la policia, es detallaven el nombre de càmeres de seguretat i d'inhibidors de freqüències que hi haurà al voltant de la Sagrada Família durant la visita del papa i la llista d'hotels on s'allotjarà el seguici papal. També hi ha informació sobre una adreça IP i el nombre de mòdems que demana la policia per a Sitel, un sistema per a interceptar i analitzar qualsevol mena de comunicació digital. Hi consta també una altra adreça IP amb el nom de l'usuari i la paraula clau per a accedir-hi i, en el revers del document, el nom d'un tinent coronel sota les paraules 'casa reial'.